انجام پایان نامه با موضوع مدل تحلیلی SWOT + نمونه نتیجه گیری + [ارشد]

انجام پایان نامه با موضوع مدل تحلیلی SWOT + نمونه نتیجه گیری + [ارشد]

انجام پایان نامه با موضوع مدل تحلیلی SWOT

نتیجه گیری

در یک جمع بندی کلی از شرایط توسعه منطقه آزاد ارس که در مطالعات اولیه به عنوان مرکز و هسته توسعه شمال غرب کشور معرفی شده بودو با توجه به شاخص های توسعه منطقه ای مورد توجه در چار چوب نظری این کار که عبارتند از : رشد اقتصادی ، جذب سرمایه گذار ی ، ایجاد شغل، ایجاد اشتغال ، دسترسی به منافع جدید ، گردشگری و پیشرفت فناوری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رشد اقتصادی در این منطقه به لحاظ فعالیت شرکت های تولیدی ،بازرگانی ، خدماتی و عمرانی و ثبت شرکت های تجاری و همچنین افزایش صادرات و میزان تولید روند افزایشی را در پیش گرفته است .اما این روند افزایشی به رشد اقتصادی قابل تاثیر گذاری منتهی نشده است تا سبب صرفه جویی و سرمایه گذاری مجدد شود منطق فعالیت های اقتصادی در ارس عموما جزیره ای ، کم بازده ، مقطعی و بازوبند بوده است که شرایط بومی شهر کوچک جلفا نیز در ایجاد نگاه باند بازانهدر این منطقه بی تاثیر نبوده است . همچنین قدرت پایین چانه زنی مسئولین و توجه به ملاحظات سیاسی و نه اقتصادی ، در تصمیم گیری برای این منطقه سبب شده است که مکانیزم رشد اقتصادی نظیر جذب سرمایه گذار نباشد از دیگر موانع قانونی در توجه به مسئله ی رشد اقتصادی می توان به قانون ممنوعیت تجارت چمدانی برای این این منطقه اشاره کرد که به لحاظ امنیت فکری برای سرمایه گذار بالقوه بسیار نا مناسب است نگاه غیر ملی و منطقه ای در امر تصمیم گیری برای این منطقه باعث شده است که ایده اولیه مکان یابی این منطقه که در رشد اقتصادی بسیار مناسب ارزیابی میشد با چالش مواجه شود مصداق این نگاه را می توان در انجام توافقات و اقدامات اولیه برای ایجاد منطقه ازاد ماکو دانست که مرکزیت منطقه ازاد ارس را برای پیرامون شمالغرب کشور با چالش جدی می سازد و سبب ایجاد  رقابتی بی دلیل و موازی کارانه در منطقه ی شمالغرب کشور می شود.
منطقه ازاد ارس در بحث اشتغال نتوانسته هیچ مهاجرت معکوسی راسبب شود اگر چه آمار 5 ساله اخیر استان  آذربایجان شرقی در این مورد ارائه نشده است و خود منطقه نیز آمار های مبهمی در این مورد ارائه می کند . اما به غیر از سازمان منطقه ازاد ارس تمامی آمار های ارائه شده در پروژهای معرفی شده از این منطقه منتشر شده است توسط ذفتر سرمایه گذاری استان داری آذربایجان شرقی تخمینی بوده اند و طرح های معرفی شده از این سازمان هنوز به مرحله ی و ایجاد اشتغال نرسیده اند.
با این که گردشگری از نقاط قوت سازمان به شمار می رود و از احداث پارک کوهستان به عنوان یکی از طرح های گردشگری از جمله طرح هایی است که تا حد زیادی پیشرفت داشته است و شکل ظاهری جلفا را تغییر داده است اما گردشگری این منطقه از حد جذب گردشگر اخر هفته و پیک نیکی فراتر نرفته است و به سود اوری اقتصادی نرسیده است خصوصا که ساخت های این مساله ازجمله وجود هتل و فرودگاه ، زمین های بازی و شرایط مناسب برای استفاده از جاذبه های گردشگری مثلا منطقه کیامکی در این منطقه به وجود نیامده اند از طرف دیگر حمل و نقل جاده ای این منطقه و دسترسی اش به فرودگاه بین الملی تبریز نیز هم از شرایط مناسبی برخوردار نیست  تا بتواند نوید جذب گردشگر خارجی و داخلی را با سودآوری اقتصادی دهد . وعده ی دو باند ه شدن جاده تبریز – جلفا نیز در سه سال گذشته محقق نشده است که نقطه ی ضعف عمده ای برای جذب گردشگر است به لحاظ تبلیغات نیز هیچ کار متفاوت و تاثیر گذاری در این مورد انجام نشده است 

اگر چه دسترسی به منابع جدید در ارس به عنوان شاخص توسعه تعریف شده نیست . این منطقه اعلام کرده است با توجه به احداث دانشگاه ها و اولویت های تحقیق و توسعه خواسته است که تربیت نیرو های جدید و منافع انسانی را مورد توجه قرار دهد اما رشته های دانشگاهی پردیس دانشگاه منطقه آزاد ارس برخلاف عرف دانشگا های مناطق که به آموزش نیروهای مورد نیاز برای استفاده در سازمان و منطقه ی آزاد می پردازد به رشته های نا مرتبط و غیر بازرگانی و مدیریتی مورد نیاز پرداخته و هیچ نشانی از جذب فارغ التحصیلان این دانشگاهها به چشم نمی خورد.
از مهمترین نقاط ضعف منطقه ی ازاد ارس هم در مقایسه با مناطق ازاد دیگر و هم در امار ها و مصاحبه ها می توان به ضعف این منطقه در مسائل سرمایه گذاری اشاره کرد. اگر چه امنیت ایران و این منطقه نسبت به کشورهای منطقه بسیار بالاست . حتی نسبت به کشورهای همسایه این منطقه که دارای منطقه ازاد ارس هستند از جمله ترکیه و اذربایجان و منطقه ازاد نخجوان اما این منطقه به دلیل شرایط مدیریتی و عدم استفاده از نیرو ها و ضوابط مناسب نتوانسته از این پتانسیل برای جذب سرمایه گذاری استفاده کند و حتی سرمایه گذاران اولیه در این منطقه مثلا سرمایه گذار کارخانه آمیکو . به سرمایه گذاری در جمهوری آذربایجان پرداخته که این مسئله از ملاحظات سیاسی اخیر و شرایط قوم گرایانه بوجودآمده در استان های آذری زبان خالی نیست.
به طورکل با اینکه منطقه ای آزاد ارس به لحاظ مکانیابی گزینه مناسبی بوده است .و به عنوان منطقه ی ویژه از عملکرد مناسبی برخوردار بوده است.و با اینکه از شرایط استراتژیک مناسبی برخوردار است و با در نظر گرفتن اینکه نوپاست و در شرایط بر چالشی آغاز به کار کرده است در جمع بندی نهایی منطقه ی آزاد موفقی ارزیابی نمی شود به لحافظ سازمانی و نیز پخش الگوی توسعه موفق عمل نکرده است و از چانه زنی و استقلال بسیار پایینی برخوردار است . نگاه سیاستمداران و نمایندگان مجلس در مورد این منطقه نگاهی ملی و منطقه ای نیست و ملاحظات سیاسی قومی اخیر در تصمیم گیری برای این منطقه بسیار پرچالش عمل کرده است . سازمان منطقه آزاد ارس تنها سازمانی است که شش ماه تمام را بدون مدیر عامل فعالیت کرده است که به لحاظ قانونی کاملا مورد اشکال است و به دلیل عدم شفافیت این سازمان هیچ توضیحی هم برای این مسئله داده نشده است . از طرف دیگر هدف و مبنای مشخصی برای این منطقه به لحاظ راهبردی وجود هنوز مشخص نیست که این منطقه به کدام استراتژی توسعه منطقه آزاد 
درمرحله اول وابسته است . استراتژی توسعه صادرات تولید یا گردشگری حتی راهبرهای کشاورزی هم در این مطقه مورد توجه بوده است ماند مسئله ی گلفرج . در نهایت عدم توجه به استفاده از نیروی متخصص امر اداره سازمان از مشکلات دیگر در این حوزه است.

پیشنهادات حاصل از انجام پایان نامه با موضوع مدل تحلیلی SWOT حاضر

    تصمیم گیری در مورد ارائه راهبرد اصلی برای اداره این منطقه از میان راهبردهای صادرات ،صادرات مجدد ، تولید و توجه به صنعت و یا گردشگری و ارائه ی طرح های توسعه بر پایه این راهبردها
    بوجود آوردن شرایط برای اداره ی مستقل این منطقه مانند دیگر مناطق آزاد و تعریف نقش شفاف برای مدیر عامل و سایر عوامل این مجموعه و نیز پرهیز از ایجاد رقابت با سازمان های دیگر مانند استانداری که در دوره ی ریاست مهندس رنجبر سبب مشکلات فراوان برای منطقه آزاد ارس شد.
    استفاده از آمار و ارقام شفاف و دقیق برای داشتن نمایی روشن و دقیق از منطقه و شرایطش و پرهیز از امار سازی های مقطعی
    استفاده از نیروهای متخصص در اداره منطقه خصوصا در تبلیغات و جذب سرمایه گذاری و شناخت توانمندی  های منطقه 
    ارزیابی از شرایط مناطق ازاد موافق در همسایگی ارس از جمله ترکیه و نخجوان و توجه به این دو رقیب که در اینده بسیار مهم و تاثیر گذار خواهند امد
    پرهیز از سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های بدون پشتوانه تئوری و تجربی و مقطعی و شتابزده

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه با موضوع مدل تحلیلی SWOT با ما در ارتباط باشید.

۱۴۰۳/۰۵/۲۱
|
سینا
آموزش ن
مقالات مرتبط
انجام پایان نامه با موضوع سبک های تفکر + نمونه فصل 5

انجام پایان نامه با موضوع سبک های تفکر + نمونه فصل 5

انجام پایان نامه با موضوع سبک های تفکر می تواند ایده جالبی باشد که دانشجویان از آ [...]

۱۴۰۳/۰۶/۲۳
|
سینا
انجام پایان نامه با موضوع مدیریت خدمات کشوری

انجام پایان نامه با موضوع مدیریت خدمات کشوری

در این بخش از آموزش انجام پایان نامه با موضوع مدیریت خدمات کشوری سعی در ارائه نمو [...]

۱۴۰۳/۰۶/۱۹
|
سینا
انجام پایان نامه ارشد و دکتری با موضوع کارآفرینی ورزشی

انجام پایان نامه ارشد و دکتری با موضوع کارآفرینی ورزشی

انجام پایان نامه با موضوع کارآفرینی ورزشی یا انجام پایان نامه با هر موضوعی ر [...]

۱۴۰۳/۰۶/۱۷
|
سینا
تیتیر های داغ
بیشتر
استخدام آموزش پرورش

برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی

برگزاری تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1403؛ به زودی [...]

۱۴۰۳/۰۶/۲۴
|
ابن سینا
برگزاری آزمون ارشد و دکتری

اخبار روز - آزمون ارشد و دکتری

اخبار روز در ادامه ارائه شده است. [...]

۱۴۰۲/۱۲/۰۳
|
ابن سینا
اخبار پژوهشی کشور

اخبار پژوهشی کشور | 1402

همراه ما باشید با آخرین اخبار پژوهشی کشور در بهمن ماه 1402. [...]

۱۴۰۲/۱۱/۱۱
|
ابن سینا
جدیدترین اخبار علمی کشور

جدیدترین اخبار علمی کشور - ابن سینا

جدیدترین اخبار علمی کشور را می توانید اینجا در وبسایت آکادم [...]

۱۴۰۲/۱۰/۱۸
|
ابن سینا
آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور

آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور | تمدید ثبت نام کنکور

آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور در ادامه به حضورتان ارائه می گردد. [...]

۱۴۰۲/۰۹/۱۵
|
ابن سینا
به ما بپیوندید
بیشتر
آموزش پایان نامه
تلفن: 02128422160
شماره موبایل: 09104742571
اهداف ابن سینا
آموزش پایان نامه
آموزش چاپ مقاله
آموزش اکسپت مقاله
چاپ کتاب