در راستای آموزش انجام رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، نمونه فصل آخر پایان نامه دکتری مدیریت فناوری ارائه شده است که دانشجویان می توانند از آن در انجام رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات خود با ذکر منبع استفاده نمایند. انجام رساله دکتری حاضر در سال 1393 در دانشگاه علامه به سرانجام رسیده است.
پیشنهادهای این تحقیق در دو بخش پيشنهادهای اجرايي و پيشنهادهای انجام رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات آتی به شرح زیر ارائه میشود.
پیشنهادات اجرایی در دو سطح راهبردهای کلان و سیاستهایی برای موفقیت فن بازار دفاعی ارائه می گردد:
با توجه به ویژگی های بخش دفاعی و جمع بندی آسیب شناسی فن بازارهای دفاعی گذشته و وضعیت مدیریت فناوری حاکم بر فضای فن بازار دفاعی، راهبردهایی که ریشه در مباحث کلان و اساسی فناوری دفاعی دارد برای موفقیت فن-بازار دفاعی پیشنهاد می گردد که عبارت است از:
1. گسترده نمودن بازار (بازارسازی) فناوری دفاعی به واسطة دیپلماسی فعال و انعقاد پیمان های دفاعی با کشورهای دوست و غیرمتخاصم
2. پیاده سازی نظام نوآوری دفاعی (در تمامی ابعاد از جمله توسعة فناوریهای زرد و سبز دفاعی در بخش ملی/ گسترش بازار فناوری ملی به واسطة مبادلة سرریز فناوری از بخش دفاعی به ملی و بالعکس)
3. توسعة نهادافزار ( مالکیت مادی و معنوی فناوری به پشتوانة آئین نامة مالی و معاملاتی مؤسسه / حسابداری فناوری و مدیریت معاملات مالی فناوری فیمابین صنایع دفاعی/ تولیت فن بازار و تنظیم وظایف معاونت صنعتی وزارت با مؤسسه و با سازمان ها در مدیریت فناوری)
4. یادگیری و ارتقاء دانش مدیریت فناوری ( بطور تخصصی فن بازار دفاعی ) و مدیریت اطلاعات فناوری
5. فرهنگ سازی و ترویج تفکر اقتصادی فناوری (در توجه ویژه به فروش فناوری محصول در کنار فروش محصول فناوری)
6. تمرکز بر سکوهای مشترک فناوری بین صنایع دفاعی و غیردفاعی و پیوند آن با فن بازار
پیامد : کمک به تغییر انگارة اقتصاد دولت پایه به اقتصاد نفع (نوآوری، فناوری و علم) پایة دفاعی: کاهش وابستگی اقتصاد سازمان به دولت از طریق ارزش مالی ناشی از مبادلات فناوری و افزایش سبد درآمدهای سازمانهای دفاعی
همانگونه که قبلاً اشاره شد، بر اساس نتایج تحلیل محتوای متن مصاحبههای این تحقیق، برای تضمین موفقیت فنبازارهای دفاعی باید در وهله اول به اتخاذ سیاستهای برای تحریک طرف عرضه و بهبود سازوکارهای داخلی فنبازار اقدام نمود و در وهلۀ بعد به عوامل خارجی یا محیطی توجه کرد و چارهای برای کاهش تهدیدها و استفاده از فرصتها اندیشید. بر اساس این نتایج، تحریک بنگاههای طرف تقاضا برای استفاده از فنبازار، اولویت بعدی اقدام در این زمینه است.
بر اساس نتایج بخشهای دیگر این تحقیق که با استفاده از پرسشنامه و با کمک معادلات ساختاری و تحلیل مسیر انجام شد، نیز میتوان گفت که موفقیت فنبازارهای دفاعی مستلزم اتخاذ سیاستهای تحریک طرفهای عرضه و تقاضا و نیز مستلزم اتخاذ سیاستهای برای بهبود سازوکارهای داخلی فنبازار است. عوامل خارجی یا محیطی صرفاً از این جهت اهمیت دارند که بر طرفهای عرضه و تقاضا و سازوکارهای داخلی فنبازار تأثیر دارند چرا که بر اساس نتایج این تحقیق عوامل خارجی یا محیطی تأثیر مستقیمی بر موفقیت فنبازارهای دفاعی ندارند. از این رو، از دیدگاه سیاستگذاری و برای تضمین موفقیت فنبازارهای دفاعی، پیشنهاد میشود سیاستهای برای تحریک طرفهای عرضه و تقاضا و بهبود سازوکارهای داخلی فنبازار اتخاذ شود. بهطور مشخص، پیشنهاد میشود:
الف) مشوقهای برای شرکت صنایع دفاعی در فنبازارها – چه بهعنوان خریدار و چه بهعنوان فروشنده-در نظر گرفته شود؛
ب) تمام یا بخشی از هزینههای مبادله فناوری توسط وزارت دفاع و پش ن م بهعنوان متولی اصلی اکتساب فناوریهای دفاعی تقبل گردد؛
ج) وزارت دفاع و پش ن م رأساً یا از طریق موسسۀ آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی نسبت به راهاندازی فنبازارهای دفاعی اقدام نموده و بهبود سازوکارهای داخلی آنها را مورد توجّه جدی قرار دهد؛
د) برای پيادهسازی الگوی فنبازار دفاعی؛ گفتمانسازی صورت پذیرد؛
ه) جانمایی الگوی فنبازار در نظام نوآوری دفاعی و بهعنوان یکی از شاخص های تحقق نظام نوآوری میزان مبادلات فناوری تلقی بشود.
با توجه به فعالیتهای صورت گرفته در انجام رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات حاضر و نتایج حاصل از آنها پیشنهاد میشود:
1. موانع دانشی و فرهنگی مبادلات فناوری دفاعی
2. چالشهای نهادی در توسعة فنبازار دفاعی
3. فنبازار در اقتصاد نفع پايه دفاعی(نوآوری،فناوری، علم)
4. فنبازار دفاعی ملی و بينالمللی
ارائه اطلاعات در موضوعات مختلف داخلی حوزة دفاعی دلیل درآمیخته بودن با اطلاعات امنیتی معمولاً با کندی ها و سختی های روبرو است که انجام رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات حاضر نیز از آن استثناء نبود.
یکی از محدودیت های موجود در انجام پایان نامه حاضر که پیش از این به آن اشاره گردیده است، کمبود مطالعات متعدد در زمینة فن بازار دفاعی بود. البته با اصطلاحات نزدیک به فن بازار؛ نظیر سازمانهای میانجی اطلاعات بیشتری یافت شد
از آنجا که نهادهای میانجی فناوریو بالاخص فن بازار در نظام جامع اکتساب دفاعی نقش مهمی را ایفا می نمایند، تاکنون الگویی برای استقرار و اثر بخشی این نوع نهاد تدوین نگردیده است. در انجام پایان نامه دکتری حاضر الگوی موفقیت فن بازار دفاعی به عنوان نوآوری تحقیق خلاء آن را پر می نماید.
در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره در زمینه انجام رساله دکتری مدیریت فناوری اطلاعات با ما در ارتباط باشید.
در این بخش سعی داریم به علاقه مندان به انجام فصل دوم پایان نامه نحوه [...]
انجام فصل اول پایان نامه اصولی دارد که رعایت آن می تواند دانشجویان را در انجام هر [...]
در این بخش سعی داریم به این سوال که رساله دکتری چیست و چند واحد است؟ پاسخ ده [...]
این بخش معرفی موسسات برتر انجام رساله دکتری اختصاص دارد. موسسات برتر انجام رساله دکتری [...]
در ادامه آخرین اخبار حوزه علمی کشور را خدمتتان ارائه می نماییم. با ما همراه باشید. [...]
در ادامه نظر شما را به آخرین اخبار علمی - پژوهشی کشور جلب می نماییم. با ما همراه باشید. [...]
نظر شما را به چند خبر کوتاه علمی - پژوهشی کشور جلب می نماییم. با ما در ارتباط باشید. [...]
در ادامه نظر شما را به گزیده ای از آخرین اخبار علمی و پژوهشی کشور جلب می نماییم. با ما در ارتباط باشید. [...]